Tvarohový koláč
Tvarohový koláč s vrkočom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Fajný voňavý mäkučký koláč.
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín na kysnuté cesto si klasickým spôsobom pripravíme - vymiesime cesto. Ja na prípravu využívam pekárničku.
- Medzi tým si pripravíme plnku.
- Po vykysnutí cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
- Dve časti cesta vynaľkáme na obdlžníky tak, aby cestá vošli na klasický veľky plech do rúry. Cestá uložíme na vymastený plech, plnku rozdelíme na obe.
- A druhú časť cesta vyvaľkáme v tej veľkosti, ako je spodné cesto, stred narežeme
- a pletieme (viď. obr.).
- Uložíme na cesto s plnkou a zo spodu pekne cesto ohneme a vytvarujeme. Pred pečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Upečieme pekne do zlatista.
- Dobrú chuť!