Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s vrkočom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fajný voňavý mäkučký koláč.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín na kysnuté cesto si klasickým spôsobom pripravíme - vymiesime cesto. Ja na prípravu využívam pekárničku.
  2. Medzi tým si pripravíme plnku.
  3. Po vykysnutí cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
  4. Dve časti cesta vynaľkáme na obdlžníky tak, aby cestá vošli na klasický veľky plech do rúry. Cestá uložíme na vymastený plech, plnku rozdelíme na obe.
  5. A druhú časť cesta vyvaľkáme v tej veľkosti, ako je spodné cesto, stred narežeme
  6. a pletieme (viď. obr.).
  7. Uložíme na cesto s plnkou a zo spodu pekne cesto ohneme a vytvarujeme. Pred pečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  8. Upečieme pekne do zlatista.
  9. Dobrú chuť!