Ríbezľový koláč

Tvarohový koláč s ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: slovakbaker

Koláč ako stvorený na letné dni. Nadýchané cesto, tvarohová náplň a kyselkavé ríbezle...

50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto vymiešame dohladka. Hotové cesto vylejeme do okrúhlej koláčovej formy s priemerom 27 cm, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou (pokojne môžete použiť aj tortovú formu s menším priemerom, koláčik tak bude vyšší).
  2. Tvarohovú náplň pripravíme takisto zmiešaním všetkých ingrediencií. Náplň rovnomerne rozvrstvíme na cesto...
  3. Navrch rozvrstvíme kopec ríbezlí (alebo iného ovocia)...
  4. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50-55 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!