Ríbezľový koláč
Tvarohový koláč s ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: slovakbaker
Koláč ako stvorený na letné dni. Nadýchané cesto, tvarohová náplň a kyselkavé ríbezle...
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto vymiešame dohladka. Hotové cesto vylejeme do okrúhlej koláčovej formy s priemerom 27 cm, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou (pokojne môžete použiť aj tortovú formu s menším priemerom, koláčik tak bude vyšší).
- Tvarohovú náplň pripravíme takisto zmiešaním všetkých ingrediencií. Náplň rovnomerne rozvrstvíme na cesto...
- Navrch rozvrstvíme kopec ríbezlí (alebo iného ovocia)...
- Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50-55 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!