Tvarohový koláč (cheescake)

Autor receptu: terreza

Pravidelne chodievam do jednej kaviarničky na kafčo a zákusok, konkrétne ja vždy na tvarohovú tortu. Raz som sa rozhodla, že ju vyskúšam upiecť doma. Recept som našla na nete, ale trošku som ho upravila.

90 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Keksy kupujem v lidli (maslove venčeky v modrej krabici). Dám ich sáčku a valčekom na cesto ich rozdrvím úplne, koľko sa dá. Vysypem do misy a pridám troška zmäknuté maslo. Nie je celkom jednoduché spokiť do kompaktnej hmoty, ale ak sa vám to celkom nepodarí, vôbec to nevadí. Vysteliem si tortovú formu papierom a masu pekne roztiahnem po celom dne a vždy sa snažím dať trocha aj po obvode.
  2. Vymiešam vajíčka s cukrom, pridám tvaroh, mascarpone a šľahačku. Môžete dať aj troška rumu. Túto zmes vylejem na na korpus. Môžete na vrch dať čučoriedky, maliny, černice. Ale nemusíte dávať žiadne ovocie.
  3. Rúru vyhrejeme na 165 - 170st. a pečieme tak 40 - 50 min. Tvaroh sa pekne vypečie do zlato-hneda. Nezľaknite sa, v rúre bude plnka kráne nadýchaná a vysoka, hneď ako koláč vytiahnete, tak spadne. Ale tak to má byť. Odporúčam koláčik zachladiť a papať až na druhý deň, vtedy je lepší ako len vychladnutý. :)