Tvarohový koláč (cheescake)
Autor receptu: terreza
Pravidelne chodievam do jednej kaviarničky na kafčo a zákusok, konkrétne ja vždy na tvarohovú tortu. Raz som sa rozhodla, že ju vyskúšam upiecť doma. Recept som našla na nete, ale trošku som ho upravila.
90 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Keksy kupujem v lidli (maslove venčeky v modrej krabici). Dám ich sáčku a valčekom na cesto ich rozdrvím úplne, koľko sa dá. Vysypem do misy a pridám troška zmäknuté maslo. Nie je celkom jednoduché spokiť do kompaktnej hmoty, ale ak sa vám to celkom nepodarí, vôbec to nevadí. Vysteliem si tortovú formu papierom a masu pekne roztiahnem po celom dne a vždy sa snažím dať trocha aj po obvode.
- Vymiešam vajíčka s cukrom, pridám tvaroh, mascarpone a šľahačku. Môžete dať aj troška rumu. Túto zmes vylejem na na korpus. Môžete na vrch dať čučoriedky, maliny, černice. Ale nemusíte dávať žiadne ovocie.
- Rúru vyhrejeme na 165 - 170st. a pečieme tak 40 - 50 min. Tvaroh sa pekne vypečie do zlato-hneda. Nezľaknite sa, v rúre bude plnka kráne nadýchaná a vysoka, hneď ako koláč vytiahnete, tak spadne. Ale tak to má byť. Odporúčam koláčik zachladiť a papať až na druhý deň, vtedy je lepší ako len vychladnutý.
:)