Tvarohový zákusok
Tvarohový Kinder Pingui (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Táto fantastická maškrta je celkom jednoduchá na prípravu a pritom veľmi chutná.
30 minút príprava |
7 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvý si pripravíme čokoládový plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.
Foto je v bode 4.
- Teraz pripravíme cesto. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku s práškom do pečiva, následne kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy s papierom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 7 minút.
- Upečené.
- To je čokoládový plát.
- Pripravíme tvarohovú plnku. Smotanu vyšľaháme, primiešame jemný tvaroh a cukor. Tesne pred plnením odstránime z čokoládového plátu papier.
- Vrstvenie: Na jeden plát cesta natrieme polovicu plnky.
- Na plnku preložíme čokoládový plát. Nevadí, keď sa aj rozláme. Na plát rozotrieme zvyšok plnky a na vrch položíme druhé cesto. To som už nefotila.
- Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa, alebo aspoň na pár hodín. Potom nakrájame na rezy.