Tvarohový zákusok

Tvarohový Kinder Pingui (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Táto fantastická maškrta je celkom jednoduchá na prípravu a pritom veľmi chutná.

30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvý si pripravíme čokoládový plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť. Foto je v bode 4.
  2. Teraz pripravíme cesto. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku s práškom do pečiva, následne kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy s papierom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 7 minút.
  3. Upečené.
  4. To je čokoládový plát.
  5. Pripravíme tvarohovú plnku. Smotanu vyšľaháme, primiešame jemný tvaroh a cukor. Tesne pred plnením odstránime z čokoládového plátu papier.
  6. Vrstvenie: Na jeden plát cesta natrieme polovicu plnky.
  7. Na plnku preložíme čokoládový plát. Nevadí, keď sa aj rozláme. Na plát rozotrieme zvyšok plnky a na vrch položíme druhé cesto. To som už nefotila.
  8. Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa, alebo aspoň na pár hodín. Potom nakrájame na rezy.