Tvarohovo višňová torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Mala som chuť na sladké a keďže som už dávno piekla tortu tak som upiekla takúto
chutnú
tortičku :)))
15 porcií |
120 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme na 3 korpusy.
- Tvaroh, práškový a vanilkový cukor rozmixujeme na hladko. Smotanu na šľahanie a stužovač šľahačky vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Zamiešame.
- Krém naplníme na korpus a poukladáme višne.
- Ďalšiu vrstvu tak isto a vrch i boky tiež natierame krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Obidve farby vymiesime zvlášť. Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky. Začneme miesiť. Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty. Do bielej hmoty vtlačíme modrú.
- Skrútime.
- Natočíme.
- Dlaňou pritlačíme a trošku vyšúlame. 6, 7 a 8 bod opakujeme ešte raz a potom už len vyvaľkať.
- Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu. Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku.
- Potiahneme ňou tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. :)
- Podávame :))