Tvarohovo-šľahačková ovocná torta

Autor receptu: pauvi

Využila som skúsenosti zo všetkých možných zákuskov a vytvorila som jednoduchú ovocnú tortu vhodnú do prichádzajúceho teplejšieho počasia :)

Postup

  1. Pripravíme si jednoduché piškótové cesto. Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Počas miešania postupne pridávame 4 lyžice práškového cukru a vanilkový cukor. Keď máme sneh hotový, zamiešane žĺtka. Potom múku a kypriaci prášok do pečiva. Po pridaní múky už cesto nešľaháme, len mierne zľahka múku zapracujeme. Po upečení bude krásne nafúknuté. Vložíme do pripravenej papierom na pečenie vystlanej formy a dáme piecť pri teplote cca 180 stupňov.
  2. Plnku spravíme z tuhej vyšľahanej šľachačky, do ktorej sme pridali 2ks stužovačov a vanilkový cukor a tvarohu zmiešaného s práškovým cukrom podľa chuti.
  3. Upečený a vychladnutý korpus necháme v tortovej forme. Natrieme ho ríbezľovým džemom a pridáme naň vrstvu krému. Na krém poukladáme ovocie a opäť dáme vrstvu krému. Navrch naukladáme ovocie a polejeme želatínou. Dáme asi na pol hodinky do chladničky stuhnúť.
  4. Časťou krému môžeme tortu obložiť. Na ozdobu si vytvoríme čokoládové ozdoby. Čokoládu na varenie roztopíme. Na pripravený plech obalený potravinárskou fóliou kreslíme rôzne tvary. Dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí nimi zdobíme našu tortičku.