Tvarohovo- pudingová žemľovka s hruškami - fotorecept
Autor receptu: babkamt
Mala som doma staršie pečivo a tvaroh, ktorý som musela minúť. Rozhodla som sa
spraviť žemľovku. Už sme ju dávno nemali.
Postup
- Pripravila som si staršie pečivo, 250 ml mlieka,maslo, 500 g tvaroh. Formu, v ktorej budem žemľovku piecť som vymastila maslom. V mlieku som si rozpustila plátok asi 50 g masla.
- Ešte budem potrebovať hrušky, to sú ešte z našej úrody.
- Rozbila som 10 kusov prepeličích vajíčok. Sliepky nám prestali niesť, tak tam, kde môžem, používam prepeličie vajíčka.
- K vajíčkam som pridala mlieko s rozpusteným maslom. Dobre som to premiešala.
- Pečivo som nakrájala na asi 1 cm kolieska.
- Pečivo som namočila do mlieka s vajíčkami a uložila do maslom natretej formy.
- Hrušky som očistila, vybrala som jaderníky a nakrájala som ich na plátky. Uložila som ich do formy na namočené pečivo.
- Tvaroh som ochutila pol čajovej lyžičky mletej škorice, jedno slepačie vajce, nastrúhala som aj kôru z jedného citróna a dala som 2 hrste hrozienok . Viem, že dnes vnučka nepríde, tak ich ta môžem pridať:-)
- Do tvarohu som pridala 2 pl domáceho vanikového cukru.
- Z 350 ml mlieka a jedného Zlatého klasu som uvarila hustejší puding s 1 pl cukru.
- Vlažný puding som pridala k tvarohu, dobre som masu premiešala a dala som ho na hrušky. Rúru som zapla na 200 °C.
- Na vrch som znovu dávala nakrájané pečivo namočené v mleku s rozšľahanými vajíčkami. Na každé pečivo som dala kúsok masla.
- Žemľovku som piekla 30 - 35 minút. Dobrú chuť, kto má rád sladký obed.