Tvarohovo- pudingová žemľovka s hruškami - fotorecept

Autor receptu: babkamt

Mala som doma staršie pečivo a tvaroh, ktorý som musela minúť. Rozhodla som sa spraviť žemľovku. Už sme ju dávno nemali.

30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si staršie pečivo, 250 ml mlieka,maslo, 500 g tvaroh. Formu, v ktorej budem žemľovku piecť som vymastila maslom. V mlieku som si rozpustila plátok asi 50 g masla.
  2. Ešte budem potrebovať hrušky, to sú ešte z našej úrody.
  3. Rozbila som 10 kusov prepeličích vajíčok. Sliepky nám prestali niesť, tak tam, kde môžem, používam prepeličie vajíčka.
  4. K vajíčkam som pridala mlieko s rozpusteným maslom. Dobre som to premiešala.
  5. Pečivo som nakrájala na asi 1 cm kolieska.
  6. Pečivo som namočila do mlieka s vajíčkami a uložila do maslom natretej formy.
  7. Hrušky som očistila, vybrala som jaderníky a nakrájala som ich na plátky. Uložila som ich do formy na namočené pečivo.
  8. Tvaroh som ochutila pol čajovej lyžičky mletej škorice, jedno slepačie vajce, nastrúhala som aj kôru z jedného citróna a dala som 2 hrste hrozienok . Viem, že dnes vnučka nepríde, tak ich ta môžem pridať:-)
  9. Do tvarohu som pridala 2 pl domáceho vanikového cukru.
  10. Z 350 ml mlieka a jedného Zlatého klasu som uvarila hustejší puding s 1 pl cukru.
  11. Vlažný puding som pridala k tvarohu, dobre som masu premiešala a dala som ho na hrušky. Rúru som zapla na 200 °C.
  12. Na vrch som znovu dávala nakrájané pečivo namočené v mleku s rozšľahanými vajíčkami. Na každé pečivo som dala kúsok masla.
  13. Žemľovku som piekla 30 - 35 minút. Dobrú chuť, kto má rád sladký obed.