Tvarohovo-nivová nátierka mazlíčková
Autor receptu: nonna
Nátierku som prichystala pre návštevu kamoša, ktorý je hodne mäsový, tak aby zakúsil aj čosi netypické, inú chuť, ako je len tá mäsová. Pre zľahčenie a zníženie obsahu tukov som opäť použila približne v jednej tretine zemiak. Chuť som ozvláštnila jabĺčkom, ale len veľmi jemne. Pórové cíbiky dodali zasa miernu pikantnosť. Hodnotenie priateľa napriek jeho mäsožravosti bolo pozitívne.
3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Zemiak uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, rozmadžgáme, jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pór pokrájame na malé kúsky.
- Tvaroh vymiešame so zemiakom.
- Pridáme tavený syr, opäť dobre rozmiešame.
- Trochu posolíme, pridáme pór, rozmiešame.
- Nakoniec pridáme jablko a dobre zamiešame.
- Hotovo, takže DOBRÚ A PRÍJEMNÚ CHUŤ!