Tvarohový koláč

Tvarohovo-malinové kocky bez lepku

Autor receptu: novalim

Náš dnešný recept na tvarohovo-malinové kocky bez lepku určite stojí za vyskúšanie.* Tento chutný svieži koláčik vám isto prinesie do kuchyne závan jari. Tvarohu sa nikdy neprejeme a maliny mu dodajú šťavnatosť a sviežosť. Posypaný práškovým cukrom ulahodí ako dezert ku kávičke alebo pri posedení s priateľmi.

12-15
porcií
75 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do väčšej misy a vypracujeme na hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Potom pridáme škrob, vajce a dobre zapracujeme.
  2. Cesto rozdelíme na polovice a obidve časti vyvaľkáme na veľkosť plechu, približne 20x30 cm. Pomocou valčeka prenesieme prvé cesto do maslom vymasteného a múkou vysypaného plechu a prstami dotlačíme okraje. Na cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku, do ktorej vtlačíme maliny. Prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta.
  3. Povrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 45 minút. Koláč je hotový, keď zapichnutá špajľa vyjde von suchá. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na menšie kocky a posypeme práškovým cukrom.