Tvarohovo-kokosový dezert

Autor receptu: monniee

Vlastne len tip na kombináciu chutí :) Také zdravé nebíčko v papuľke <3

10 + chladenie minút
príprava

Postup

  1. Jemný a hrudkový tvaroh vymiešame. Otvoríme plechovku s kokosovým mliekom (dobré, kvalitné a za fajn cenu je napr. z Lidla, treba urobiť zásoby cez "ázijský týždeň" :)). Do tvarohov pridáme tuhšiu časť mlieka z plechovky.
  2. Pridáme kryštalickú stéviu, podľa chuti. Ja som ju používala prvý krát, ako sladidlo veľmi odporúčam, je bez pachuti a nemá nepriaznivé účinky na telo, ako chemické sladidlá.
  3. Podľa návodu pripravíme želatínu, vmiešame do tvarohovo-kokosovej masy.
  4. Zmes nalejeme do pripravených mištičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Na záver na vrch pridáme džem. Ja som mala dia jahodový a v kombinácii s tvarohom a kokosom to chutilo božsky.
  5. TIP: ak do tejto zmesi pridáte štedrú dávku kvalitného holandského kakaa, dostane dezert zas iný rozmer. Veľmi odporúčam aj túto variantu :)
    TIP 2: Pri použití dia džemu a stévie si môžu bez výčitiek na tomto dezerte pochutnať aj diabetici.