Tvarohovo-kokosový dezert
Autor receptu: monniee
Vlastne len tip na kombináciu chutí :)
Také zdravé nebíčko v papuľke <3
10 + chladenie minút príprava |
Postup
- Jemný a hrudkový tvaroh vymiešame.
Otvoríme plechovku s kokosovým mliekom (dobré, kvalitné a za fajn cenu je napr. z Lidla, treba urobiť zásoby cez "ázijský týždeň" :)). Do tvarohov pridáme tuhšiu časť mlieka z plechovky.
- Pridáme kryštalickú stéviu, podľa chuti. Ja som ju používala prvý krát, ako sladidlo veľmi odporúčam, je bez pachuti a nemá nepriaznivé účinky na telo, ako chemické sladidlá.
- Podľa návodu pripravíme želatínu, vmiešame do tvarohovo-kokosovej masy.
- Zmes nalejeme do pripravených mištičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
Na záver na vrch pridáme džem. Ja som mala dia jahodový a v kombinácii s tvarohom a kokosom to chutilo božsky.
- TIP: ak do tejto zmesi pridáte štedrú dávku kvalitného holandského kakaa, dostane dezert zas iný rozmer. Veľmi odporúčam aj túto variantu :)
TIP 2: Pri použití dia džemu a stévie si môžu bez výčitiek na tomto dezerte pochutnať aj diabetici.