Tvarohovo-čokoládový prevrátený koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Rýchly,nenáročný na prípravu a veľmi chutný koláčík.Takto s karamelovým likérom výborná kombinácia.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Vopred si pripravíme tvaroh,zmiešame s vanilkovým a pr.cukrom,pridáme vajce a zlatý klas a zmiešame.Bielky vyšľaháme do tuhá a zašľaháme do nich cukor.
  2. Zvlášť si vyšľaháme žltky s cukrom a troškou horúcej vody.Pridáme roztopenú čokoládu a zamiešame.
  3. Všetký suché suroviny si zmiešame spolu a
  4. pridáme k žltkom.Zamiešame.
  5. Do toho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
  6. Plech som použila 20 cm x 30 cm-menší ako klasický.Vystelieme ho mastným papierom na pečenie tak,aby presahoval aj boky.Tvaroh rozložíme po celom dne,
  7. a na tvaroh vylejeme čokoládové cesto.Rozotrieme na celý tvaroh a upečieme.
  8. Po upečení koláč prevratíme na druhý ,olejom pomastený plech.Treba preto pomastiť,aby sa neprilepil na plech.Na tvaroh rozotrieme pochuťkovu smotanu,
  9. Posýpeme grankom a necháme vychladiť.
  10. Dobrú chuť.