Tvarohovo-čokoládový prevrátený koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Rýchly,nenáročný na prípravu a veľmi chutný koláčík.Takto s karamelovým likérom výborná kombinácia.
30 minút príprava |
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Vopred si pripravíme tvaroh,zmiešame s vanilkovým a pr.cukrom,pridáme vajce a zlatý klas a zmiešame.Bielky vyšľaháme do tuhá a zašľaháme do nich cukor.
- Zvlášť si vyšľaháme žltky s cukrom a troškou horúcej vody.Pridáme roztopenú čokoládu a zamiešame.
- Všetký suché suroviny si zmiešame spolu a
- pridáme k žltkom.Zamiešame.
- Do toho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
- Plech som použila 20 cm x 30 cm-menší ako klasický.Vystelieme ho mastným papierom na pečenie tak,aby presahoval aj boky.Tvaroh rozložíme po celom dne,
- a na tvaroh vylejeme čokoládové cesto.Rozotrieme na celý tvaroh a upečieme.
- Po upečení koláč prevratíme na druhý ,olejom pomastený plech.Treba preto pomastiť,aby sa neprilepil na plech.Na tvaroh rozotrieme pochuťkovu smotanu,
- Posýpeme grankom a necháme vychladiť.
- Dobrú chuť.