Tvarohové rezance
Tvarohové slíže podľa starkej (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné deti.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou.
- Dáme variť vodu na slíže, ktorú osolíme. Zatiaľ nakrájame slaninu na kocky asi 1 cm. Do vriacej vody dáme slíže. A zároveň dáme na panvicu škvariť nakrájanú slaninu. Ono sa to urobí potom skoro rovnako. Slíže scedíme cez sito. Trocha vývaru z cestovín v hrnci kde sme varili slíže privedieme k varu a dáme do nej nasekanú kôpor prevariť na pár sekúnd.
- Slaninu sme medzi tým vyškvarili pekne do červena.
- Do hrnca, kde je kôpor pridáme odkvapkané slíže a trochu premiešame.
- Ďalej pridáme pripravený tvaroh.
- Napokon k tomu pridáme uškvarenú slaninu aj s masťou z nej a všetko spolu premiešame. Vôbec nedávame soľ, pretože je už všetko slané, tak aby ste nepresolili.
- Také teple servírujeme. Čerstvé a teple je to najchutnejšie.