Tvarohové rezance

Tvarohové slíže podľa starkej (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné deti.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou.
  2. Dáme variť vodu na slíže, ktorú osolíme. Zatiaľ nakrájame slaninu na kocky asi 1 cm. Do vriacej vody dáme slíže. A zároveň dáme na panvicu škvariť nakrájanú slaninu. Ono sa to urobí potom skoro rovnako. Slíže scedíme cez sito. Trocha vývaru z cestovín v hrnci kde sme varili slíže privedieme k varu a dáme do nej nasekanú kôpor prevariť na pár sekúnd.
  3. Slaninu sme medzi tým vyškvarili pekne do červena.
  4. Do hrnca, kde je kôpor pridáme odkvapkané slíže a trochu premiešame.
  5. Ďalej pridáme pripravený tvaroh.
  6. Napokon k tomu pridáme uškvarenú slaninu aj s masťou z nej a všetko spolu premiešame. Vôbec nedávame soľ, pretože je už všetko slané, tak aby ste nepresolili.
  7. Také teple servírujeme. Čerstvé a teple je to najchutnejšie.