Tvarohové lasagne z palacinkovo-štrúdľového cesta (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tento recept som vymyslela sama ešte pred rokmi,len som naň akosi pozabudla pri týchto skvelých receptoch na Vareche ;-)) Je na pol z palacinkového a na pol zo štrúdlového cesta.Jednoduchý,rýchly a hlavne vyzera a chutí skvelo ;-D

8
porcií
35-40 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme palacinkové cesto...Nemusíte podla môjho receptu,kľudne si môžte pripraviť svoje vlastné palacinkové cesto :-) len ho urobte trocha hustejšie.
  2. Do podlhovastej jánskej misy,ktorú sme si vymazali maslom a "len" spodok posypali múkou,nalejeme trocha (tenkú vrstvu)palacinkového cesta..
  3. V 1 balíku sú 8 plátkov štrúdlového cesta.Budeme dávať stále po dve,kedže 1 je velmi tenké.Takže..na palacinkové cesto položíme 2 plátky cesta tak,že je polovica cesta v mise a polovica trčí z boku dole :-P kedže štrúdlové cesto je štvorec :-)) ale pozor, nepritlačte!! Potom na cesto porosýpame tvaroh,ktorý sme si podľa chuti osladili.Kto chce dá 1 tvaroh=250g a kto chce dá 2 tvarohy-ja som dala jeden.Potom posypeme hrozienkami a vanilkovým cukrom.
  4. A teraz prikryjeme tvaroh druhou stranou-polovicou cesta,tou čo nám z misy vyčnievala..
  5. A zalejeme palacinkovým cestom.Cesto dávajte od oka,ani málo ani priveľa..asi 4-5mm-pokuste si ho zadelit ;-)
  6. Teraz dáme znova 2 plátky cesta na palacinkové cesto do misy a posypeme takisto tvarohom a cukrom.A toto zopakujeme ešte 2krát kedže máme 8 plátkov cesta ;-))
  7. ...na konci uz celkom posledné cesto zalejeme už zvyšným palacinkovým cestom..
  8. Rozotrieme lyžicou,aby bolo všade a dáme piecť do rúry,ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180°C na 35-40 minut.Asi 10minut pred koncom vybereme z rúry,pretreme rýchlo vrch maslom a dáme naspäť dopiecť.
  9. Po upečení ho môžte kľudne ešteraz pretreť kúskom masla :-) no a už len nechať vychladnúť.
  10. Tak isto,ako tvarohom,sa môžu tieto lasagne plniť aj jablkami či jahodami atd ;-) a potom už len nakrájať a posypať práškovým cukrom! Dobrú chuť ;-D