Ovocná torta

Tvarohová torta s ovocím

Autor receptu: redakcia

Toto je dokonalá kombinácia jemného piškótového cesta a nadýchaného tvarohového krému. Dobrotu som ešte dochutila domácim jahodovým džemom, vanilkou, jahodami a bobuľovým ovocím.

8
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na piškótové cesto 7 vajíčok rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky šľaháme spolu so štipkou soli na stredných otáčkach do polotuha, asi 3 minúty. Pridávame po lyžiciach 180 g preosiateho práškového cukru. Vytvorí sa hustá bielková pena. Vyšľahaná je dokonale vtedy, keď nabratá hmota na lyžičke drží pevne špičku.
  2. Celé vajíčko, žĺtky a 50 g práškového cukru šľaháme do bledej, nadýchanej peny. Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva a zľahka primiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec do cesta jemne ručne metličkou primiešame aj vyšľahané bielky.
  3. Dve formy na pečenie s priemerom 20 – 22 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Do každej formy nalejeme polovicu cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Upečené korpusy vyberieme z foriem, otočíme a opatrne z nich odstránime papier na pečenie. Necháme vychladnúť.
  4. Tvarohová plnka: Jemný hladký tvaroh vymiešame. V ďalšej miske dotuha vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovými cukrami. Šľahačku zľahka primiešame do tvarohu. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a vychladnutú ju dôkladne primiešame do tvarohového krému.
  5. Krém premiestnime do 2 zdobiacich vreciek s ozdobnou špičkou a necháme stuhnúť v chladničke.
  6. Bobuľové ovocie umyjeme, necháme poriadne odkvapkať. Polovicu jahôd nakrájame na plátky. Jeden vychladnutý korpus umiestnime na tortový stojan. Potrieme hrubou vrstvou jahodového džemu.
  7. Zdobiacim vreckom nanesieme na korpus tvarohový krém. Nanášame vedľa seba rovnomerné kopčeky. Začíname okolo celého vonkajšieho okraja korpusu a postupujeme smerom dovnútra. Ozdobíme 100 g čučoriedok alebo malín. Prikryjeme druhým korpusom. Ozdobíme ho kopčekmi, ktoré tvarujeme zdobiacim vreckom. Nakoniec dozdobíme krémom aj boky.
  8. Na plátky nakrájané jahody prilepíme na boky torty. Do stredu torty naaranžujeme bobuľové ovocie. Môžeme hneď podávať.