Tvarohová torta

Tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Naša obľúbená tortička - vyskúšajte, možno aj Vám bude chutiť.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Ak máte malé vajíčka, tak radšej použite 6 ks. Oddelila som bielky od žĺtkov. Bielky som vyšľahala do tuha. Žĺtky som tiež vyšľahala s kryštálovým cukrom do peny. Pridala som olej. K múke som primiešala kakao a instantnú kávu a túto zmes som cez sitko (aby som v ceste nemala hrčky) preosiala do žĺtkovej peny. Premiešala a na koniec som do cesta vmiešala bielkový sneh.
  3. Do okrúhlej formy s priemerom 18 cm som dala na spodok papier na pečenie a vyliala cesto. Dala som piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Piekla som 25-30 minút. Ale tu si každá sledujte svoju rúru a radšej vyskúšajte špajdľou či je cesto upečené. Ak ste použili väčšiu formu, nebudete mať tak vysokú tortu.
  4. Pokiaľ sa piekol korpus. urobila som ovocný sirup. Máme doma tajberi (malinočernice, pozn. red.), tak som ich rozvarila s cukrom, prepasírovala a nechala vychladnúť. Keď sa korpus upiekol, tiež som ho nechala vychladnúť a asi dvomi lyžicami sirupu som ho potrela.
  5. Tvarohový krém: Najprv som vyšľahala maslo s práškovým cukrom a po častiach pridávala tvaroh (použila som tvaroh vo vedierku z Lidla). Tvarohový krém som naniesla na korpus a dala som tortičku do chladničky stuhnúť.
  6. Čokoládová poleva: Smotanu som dala zohriať, nesmie vrieť a pridala so nalámanú čokoládu. Miešala som, pokiaľ sa čokoláda nerozpustila. Na koniec som pridala olej, dobre premiešala aby sa mi dobre spojilo a polevu som vyliala na stuhnutý tvarohový krém.
  7. Tortu som dala do chladničky, najlepšie je dať ju z večera do rána, aby tvarohová plnka naozaj dobre stuhla a je výborná osviežujúca.
  8. No a tu už koštujeme. Poliala som sirupom a na ozdobu dala aj tajberi. Tak ak sa Vám tortička zapáčila, vyskúšajte.