Tvarohová torta a la Dots (fotorecept)

Autor receptu: maartina

...naša božskáá meninová tortička :) Recept pochádza z tohto blogu (http://kingablogger.blogspot.com/2010/11/dots-torta-turo-rudi-torta.html), už dlhšie som ho mala uložený a keďže som nechcela žiadnu s maslovým krémom a nemala čas na zdĺhavú prípravu, toto bola tá najlepšia voľba.

12-15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Príprava cesta: Vajíčka dôkladne vymiešame s kryštálovým cukrom do hustej peny a postupne pridáme preosiatu múku s práškom do peč. a kakaovým práškom.
  2. Cesto vylejeme do pripravej formy (tá moja má priemer 23cm), vymazala som ju tukom a vysypala múkou. Pečieme pri 175° asi 12min. Po upečení necháme úplne vychladnúť... boky formy som dala dolu, umyla a nasadila späť.
  3. A ide sa na plnku: Vymiešame tvaroh s práškovým cukrom, kyslou smotanou, kôrou a šťavou z citróna ...na rozdiel od autorky spomínaného blogu ja som použila dužinu (kaviár) z vanilkového struku a ešte aj vanilkovú esenciu.
  4. Pripravíme si želatínu, ja som použila agar agar (1čl som rozmiešala asi v 100ml teplej vody) a pridala do krému. Na záver jemne vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku ...a krém máme hotový.
  5. Krém vylejeme do čistej tortovej formy na upečený kakaový korpus a necháme cez noc vychladnúť. Potom už iba posypeme kakaovým práškom a môžeme si pochutnávať. Ten šťavnatý korpus s osviežujúcim tvarohovo-citrónovým krémom je jednoducho dokonalý chuťový zážitok ... :)
  6. Aj preto nemám foto celej tortičky, už len posledný kúsok som si ukradla na fotenie ...a potom sme sa s dcérkou do neho pustili :)