Tvarohová torta
Tvarohová ,,Míša torta"
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonale krémová, tvarohovo-
čokoládová torta.
12 ks porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do kakaovej hmoty. Formu na pečenie s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie a okraje potrieme olejom. Zmes do nej nalejeme a pečieme na 180 °C asi 20-30 minút.
- Ingrediencie na krém zmiešame dokopy, vymiešaný krém nanesieme na dobre vychladený korpus a uhladíme.
- Čokoládu na varenie rozpustíme a pridáme do nej smotanu. Nalejeme na krém a necháme vychladiť. Vrch môžeme dozdobiť ovocím.