Tvarohová bábovka pre kávičkarov (fotorecept)

Autor receptu: pacik

V našej rodine veľmi obľúbená bábovka. Dnes som ju piekla preto, že som konečne nabrala odvahu vyskúšať novú, už pol roka doma skladovanú silikónovú formu.

15 minút
príprava
40 - 45 minút
na 160 potom 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny a pozbierame odvahu k použitiu silikónovej formy.
  2. Ušľaháme si tuhý sneh z bielkov, trošku soli a dvoch PL cukru.
  3. V druhej nádobe šľaháme tvaroh (nepoužívajte odtučnený, ten sa mi neosvedčil) so žĺtkami, postupne zašľaháme cukor, olej, maizenu, kávu (najlepšia je prášková, ja som použila akú dom dal - granulovanú, môže byť aj kávovinová zmes napr. Caro) a detskú krupicu s práškom do pečiva.
  4. Na záver opatrne primiešame sneh, nalejeme do formy, dáme do predohriatej rúry a čakáme ako sa zachová silikón. Cesto môže ísť samozrejme do takej formy, akú máte. Čas pečenia a teplotu udávam v teplovzdušnej rúre. Dopadlo to dobre, len stred sa mi trošičku prichytil, vidieť to aj na hlavnom obrázku, ale na chuti to neubralo. Tie bodky vo forme, to sú granulky kávy, ktoré sa nestihli pri miešaní rozpustiť (preto je lepšia prášková).