Tvarohová akoby krémeška

Autor receptu: laurisia

Veľmi jednoduchý a celkom rýchly koláč.

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na rozmer o málo väčší ako máme plech. Prenesieme na suchý plech tak, aby okraje trošku prečnievali. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby nám pri pečení "neskopcovatelo".
  2. Nachystáme si plnku. Žĺtka oddelíme od bielok a pridáme k tvarohu, rovnako práškový a vanilkový cukor. V druhej nádobe si odmeriame mlieko a pridáme 2 bal. Zlatého klasu (spolu 80 g). Bielka si odložíme bokom na neskôr.
  3. Tvaroh, cukor a vajíčka spolu vymiešame. V druhej nádobe vymiešame v mlieku maizenu. Možno by sa to dalo aj spolu, ale takto mám istotu, že maizena neostane v hrudkách.
  4. Mlieko vlejeme do tvarohovej plnky a poriadne spolu mixujeme ponorným mixérom do hladka.
  5. Plnku vylejeme na lístkové cesto.
  6. Dáme upiecť cca 30 minút na 170°C.
  7. Vyšľaháme si tuhý sneh, do tuhého zašľaháme kryštálový cukor. Rovnomerne natrieme na upečený koláč, pripadne porobíme nejaké vlnovky po vrchu, alebo niečo podobné.
  8. Dáme naspäť do horúcej rúry na cca 10 min., kým nám sneh mierne nezhnedne.
  9. Necháme vychladnúť, pokrájame ....
  10. ... a podávame. Dobrú chuť!