Tvarohová akoby krémeška
Autor receptu: laurisia
Veľmi jednoduchý a celkom rýchly koláč.
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Lístkové cesto si rozvaľkáme na rozmer o málo väčší ako máme plech. Prenesieme na suchý plech tak, aby okraje trošku prečnievali. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby nám pri pečení "neskopcovatelo".
- Nachystáme si plnku. Žĺtka oddelíme od bielok a pridáme k tvarohu, rovnako práškový a vanilkový cukor. V druhej nádobe si odmeriame mlieko a pridáme 2 bal. Zlatého klasu (spolu 80 g). Bielka si odložíme bokom na neskôr.
- Tvaroh, cukor a vajíčka spolu vymiešame. V druhej nádobe vymiešame v mlieku maizenu. Možno by sa to dalo aj spolu, ale takto mám istotu, že maizena neostane v hrudkách.
- Mlieko vlejeme do tvarohovej plnky a poriadne spolu mixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Plnku vylejeme na lístkové cesto.
- Dáme upiecť cca 30 minút na 170°C.
- Vyšľaháme si tuhý sneh, do tuhého zašľaháme kryštálový cukor. Rovnomerne natrieme na upečený koláč, pripadne porobíme nejaké vlnovky po vrchu, alebo niečo podobné.
- Dáme naspäť do horúcej rúry na cca 10 min., kým nám sneh mierne nezhnedne.
- Necháme vychladnúť, pokrájame ....
- ... a podávame. Dobrú chuť!