Datľový koláč
Turecký datľový koláč
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 160 °C. Formu s priemerom
24 cm vystelieme papierom na pečenie
a vymastíme maslom. Datle prelejeme
v miske vriacou vodou. Maslo rozpustíme na
miernom plameni, pridáme cukor a necháme
vychladnúť.
- Vyšľaháme vajce s maslom, citrónovou
kôrou a so zázvorom. Datle scedíme a nasekáme
nadrobno aj s ošúpaným jablkom. Spolu pridáme
do vaječnej hmoty. Na záver pridáme preosiatu
múku s práškom do pečiva a dobre premiešame. Cesto dáme do formy a pečieme asi
hodinu. Upečený koláč necháme vychladnúť
vo forme, potom ho vyklopíme.
- Poleva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
a polejeme ňou celý koláč. Vrch posypeme
ozdobíme pokrájanými datľami, prípadne aj nasekanými orechmi.
|