Tuniakový sendvič

Autor receptu: kecemis

Nakolko nam ostavala casto rybacia pomazanka, rozhodol som sa ju nejak vyuzit. A tak ma napadlo urobit sandvic, ktory sa moze zobrat i do skoly alebo do roboty. Ospravedlnujem sa za nie moc vydareny obrazok.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske si zmiesame olivovy olej, ocot, horcicu, sol a korenie. Pridame tuniaka (v mojom pripade som pouzil salmona), olivy a dobre premiesame. Cibulu si nakrajame na tenke platky. Bagetu si po dlzke rozkrojime a vybereme striedku zo spodnej casti. Striedku vybereme tak aby zostala na spodu priblizne 1 az 2 cm vrstva a na krajoch 2 az 2.5 cm.
  2. Spodnu cast bagety natreme tuniakovou zmesou, na to poukladame kruzky rajciny, vajca a na vrch dame cibulu.
  3. Toto vsetko prekryjeme salatom na drobno nakrajanym, prilozime vrchnu cast bagety, rozrezeme na 3 alebo 4kusky a mame hotovo.
  4. Typ: Pripadne sa daju pouzit spenatove listky, ci mrazene alebo cerstve. Nehaju sa prest varom a pouziju sa namiesto salatovych listov.