Tuniakový sendvič
Autor receptu: kecemis
Nakolko nam ostavala casto rybacia pomazanka, rozhodol som sa ju nejak vyuzit. A tak ma napadlo urobit sandvic, ktory sa moze zobrat i do skoly alebo do roboty.
Ospravedlnujem sa za nie moc vydareny obrazok.
4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske si zmiesame olivovy olej, ocot, horcicu, sol a korenie. Pridame tuniaka (v mojom pripade som pouzil salmona), olivy a dobre premiesame. Cibulu si nakrajame na tenke platky. Bagetu si po dlzke rozkrojime a vybereme striedku zo spodnej casti. Striedku vybereme tak aby zostala na spodu priblizne 1 az 2 cm vrstva a na krajoch 2 az 2.5 cm.
- Spodnu cast bagety natreme tuniakovou zmesou, na to poukladame kruzky rajciny, vajca a na vrch dame cibulu.
- Toto vsetko prekryjeme salatom na drobno nakrajanym, prilozime vrchnu cast bagety, rozrezeme na 3 alebo 4kusky a mame hotovo.
- Typ: Pripadne sa daju pouzit spenatove listky, ci mrazene alebo cerstve. Nehaju sa prest varom a pouziju sa namiesto salatovych listov.