Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami
Autor receptu: fitka3010
Perfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom
sacharidov. Už 1 porcia tejto "pizze" je veľmi bohatá na selén, fosfor, zinok, vitamíny B,
železo, horčík aj vitamíny D, A a E.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame tuniaka zbaveného šťavy, 2 vajcia, vodu, ľubovoľnú múku (ja som použila cícerovú), soľ a korenie podľa chuti. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo olejom vystriekanej tortovej formy (s priemerom zhruba 22cm). Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.
- V malej miske si vidličkou roztlačíme avokádo na kašu. Pridáme štipku mletého čierneho korenia. Avokádo rozotrieme na upečené pizza cesto.
- Nakoniec si pripravíme stratené vajíčko. V menšom hrnci necháme prevrieť vodu a následne plameň znížime na minimum, aby voda nebublala. Vodu v hrnci si pomocou varešky rozvírime a vzápätí do nej vylejeme rozbité vajce. Takto ho necháme variť zhruba 4 minúty. Potom ho opatrne vyberieme z vody, položíme do stredu pizze a jemne prekrojíme. Pre najlepší efekt je odporúčané použiť čerstvé vajcia.
Na záver môžeme pizzu posypať sušenými paradajkami.