Tunel-maľovaný (fotorecept)

Autor receptu: xlienka

tento tunel bol stvorený :)) na naše 13-te výročie sobáša - "čipková svadba"

35 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najprv si urobíme hmotu na maľovanie Maslo rozpustíme a pridáme práškový cukor - poriadne vymiešať Potom pridať bielok a znova poriadne vymiešať, nakoniec pridať preosiatu múku a potravinárske farbivo. Touto zmesou naplniť cukrárensky sáčok a odložiť na chvíľu do chladničky aby zmes stuhla.
  2. Na čistý papier na pečenie som si priložila šablónu a potrela stuhnutou zmesou...ak nemáme šablónu dá sa aj tak že na papier si predkreslíme vzor aký chceme...papier potom na plechu otočiť opačne teda vzor dole a pomocou sáčku potom obkresľujeme vzor. Ak máme hotovo, odložíme plech do mrazničky aspoň na 15 min., kým kresba poriadne zatuhne.
  3. Teraz prišla na rad piškóta: -bielka so štipkou soli vyšľaháme do peny -žĺtka spolu s cukrom poriadne vyšľaháme určite aspoň 5 min., potom pridáme múku a nakoniec vyšľahaný sneh. Dobre premiešať a cesto naniesť na plech. Pečieme cca 15 min. pri 170-tke..treba sledovať
  4. Ešte teplý upečený plát dáme do pripravenej formy alebo si ho môžme aj zrolovať potom to ale nebude tunel ale roláda :)
  5. ..a ide sa na plnku: -šľahačkovú smotanu so stužovačom a cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahať, pridať nátierkové maslo - vymiešať to spolu. -polovicu plnku natrieť, na to namočené piškóty v zmesi kávy a likéru a na to znova plnka. Samozrejme môže ísť aj iná plnka ja som si zvolila túto "tiramisovú"...
  6. -tunel uzatvoríme plátom piškóty :) Treba to nechať vychladiť aspoň na pár hodín najlepšie cez noc a nakoniec vyklopiť z formy.
  7. a papáme :) a oslavujeme :)