Trubičky s jablkovou náplňou
Autor receptu: dandy51
Trubičky-šamrole sú aj u nás obľúbeným zákuskom, len náplň do nich robím s pečenými
jablkami.
60 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Lístkové cestá si rozdelíme na polovice, tie rozvaľkáme a narežeme na cca 2,5 cm pásy. Pásy obtočíme okolo kovových trubičiek, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Zároveň, ked je teplá trúba, upečieme si jablká nasledovne: umyté celé jablká uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme. Počas pečenia jablká popicháme vydličkou. Pečieme, pokiaľ nie sú mäkké až do stredu.
- Dobre vychladnuté jablká (najlepšie na druhý deň) zoškrabeme zo šupky a jaderníka. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zapracovávame pečenú dužinu jabĺk. Vznikne nám hustá jablková pena, ktorou pomocou cukrárskeho sáčku plníme trubičky. Hotové dozdobíme.