Trojfarebné jednohubky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Vhodné ako predjedlo, drobné pohostenie, či ako príloha k mäsu.

Postup

  1. Tento nápad mám zo Švajčiarska, recept bol uvedený medzi viacerými druhmi risotta. Hodí sa na párty, malé posedenia, všade tam, kde je vhodné prilákať hostí vizuálnym dojmom. Vo Švajčiarsku takéto malé pohostenia volajú apéro, je to aj názov pre predjedlo. Začneme prípravou risotta z ryže, ktorá sa hodí práve naň. Je tu na Vareche veľa receptov s podrobným popisom prípravy, v skratke: cibuľu a cesnak nadrobno opiecť na oleji, prisypať ryžu, trocha opiecť, zaliať vínom(môže sa vynechať), nechať odpariť, zaliať malým množstvom horúceho vývaru a vždy podľa potreby dopĺňať za stáleho miešania tak, aby tekutina nasiakala postupne.
  2. Keď je ryža uvarená, odstavíme, primiešame kúsok masla a strúhaný syr, tieto zabezpečia krémovú konzistenciu risotta.
  3. Z uhorky neodstraňujeme šupku, dôkladne ju umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kúsky, malé rajčinky tiež umyjeme a poprekrajujeme podľa veľkosti, cherry len na polovice, väčšie na štvrťky.
  4. Z uhoriek vydlabeme trocha dužiny, aby sa do nich zmesilo viac risotta. Mňa napadla aj plnka z ochuteného cottage syra, tiež by to bolo dobré.
  5. Hrúbku plátkov uhoriek si nastavte podľa gusta, manžel mi po ochutnaní poznamenal, že pre neho tam je veľa zeleného:-) Naplníme risottom...
  6. doplníme rajčinkami a okamžite podávame