Trojfarebná roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

zvyknem ju piecť na rodinné oslavy a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám ;-)

55 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
  3. Pridáme šťavu a kôru z citróna.
  4. Pridáme preosiatu múku.
  5. Opatrne vmiešame tuhý sneh.
  6. Polovicu cesta vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra -3 stupeň)
  7. Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
  8. A vylejeme na druhý plech.
  9. Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
  10. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
  11. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
  12. To isté, aj s kakaovým cestom.
  13. Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
  14. Postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme.
  15. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  16. Vychladnutú bledú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme kakaovou plnkou.
  17. Položíme kakaový plát.
  18. A natrieme bledou plnkou (dúfam že som to nepoplietla, ale už mi 2x padol net, zatiaľ to nevzdávam, hi )
  19. Opatrne stočíme a ľubovoľne ozdobíme. Alebo spravíme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme zo 100 g čokolády (70% kakaa) a 50g masla, pridáme ešte jednu lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli. Ja som roládu ozdobila cez šablónu, posypala som kakaom.
  20. Dobrú chuť!
  21. :-)