Trojfarebná roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
zvyknem ju piecť na rodinné oslavy a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám ;-)
55 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
- Pridáme šťavu a kôru z citróna.
- Pridáme preosiatu múku.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh.
- Polovicu cesta vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra -3 stupeň)
- Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
- A vylejeme na druhý plech.
- Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
- Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
- To isté, aj s kakaovým cestom.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
- Postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme.
- Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
- Vychladnutú bledú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme kakaovou plnkou.
- Položíme kakaový plát.
- A natrieme bledou plnkou (dúfam že som to nepoplietla, ale už mi 2x padol net, zatiaľ to nevzdávam, hi )
- Opatrne stočíme a ľubovoľne ozdobíme. Alebo spravíme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme zo 100 g čokolády (70% kakaa) a 50g masla, pridáme ešte jednu lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli. Ja som roládu ozdobila cez šablónu, posypala som kakaom.
- Dobrú chuť!
- :-)