Trojaké záviny zo zabáraného kysnutého cesta

Autor receptu: izabella929

Recept som samozrejme robila podľa @sovka62, ale náplne som robila celkom inak..cesto je vynikajúce a dobre sa s ním pracuje..ďakujem pekne @sovka62..

60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som si preosiala múku, pridala som soľ a roztopené maslo..všetko som spolu zmrvila..nechala som zovrieť mlieko a všetko som zaliala horúcim mliekom..miešala som drevenou vareškou, aby sa cesto spojilo a čiastočne aj vychladlo...zatiaľ som si pripravila kvások, ktorý som po vykysnutí pridala do cesta spolu so žltkami..vypracovala som poriadne cesto, ktoré som potom posypala múkou a nechala som ho hodinu vykysnúť na teplom mieste..pokiaľ cesto kyslo, pripravila som si plnky..robila som iba také jednoduché, lebo takto ich máme radi..mletý mak som iba zmiešala s lekvárom..mleté orechy som zmiešala s marhuľovým lekvárom a do tvarohovej som pridala cukor, strúhanú kôru a šťavu z 1 citrónu, hrozienka a všetko som premiešala..vykysnuté cesto som uložila na dosku, rozdelila som na 8 bochníkov..každý som osobitne rozvaľkala, rozložila plnky a zvinula..uložila som ich na masťou potretý plech , potrela som ich žĺtkom a nechala 20 min. podkysnúť..piekli sa vo vyhriatej trúbe na 180 st. 20 min.
  2. nefotila som postup prípravy cesta, lebo ho má vo svojom albume @sovka62..najviac mi chutil tvarohový, lebo bol úplne z čerstvého tvarohu..schválne som nechala niekoľko kúskov na tanieriku len tak na skúšku, ako dlho vydrží zostať cesto vláčne a nevyschne..takže 3 dni, ale tretí deň bolo fajne chrumkavé a znútra ešte vždy krehké..prajem vám dobrú chuť..