Trnavské praclíčky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

čerstvé a s masielkom:-*

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. muku preosejeme,maslo roztopíme,mandle nadrobno posekáme. V smotane rozpustíme droždie a pridáme dve lyžice múky.Necháme vykysnuť:)
  2. Múku presypeme na dosku v strede urobíme jamku vlejeme do nej nakysnutu smotanu pridáme štipku soli zmiešame a vypracujeme nie veľmi huste cesto
  3. Cesto rozdelíme na asi 30 g časti a necháme 15 minút odpočívať.
  4. Z každého kúska vyformujeme praclíčky poukladáme ich na vymastený plech a necháme podkysnuť.praclíky potrieme vajcom,posypeme posekanými mandlami a pečieme v rúre. Upečene zľahka posypeme práškovým cukrom.