Tri z jedného kysnutého (fotorecept)

Autor receptu: jurovic6

Dlho som prehovaral babicku aby sme skusili recept na kysnute cesto od @sovka62...ked sa vydaril a chutil jej, bola nesmierne stastna...Su to tri recepty:Zemiakove posuchy,"Moravske kolace" a buchty.Kto chce moze spravit buchty lekvarove a tvarohove alebo moravske kolace aj s tvarohom a aj s lekvarom....(nedorozumenim sme museli spravit aj buchty ktore neboli na plane ale zjedli sa).....

Suroviny

Postup

  1. Z cukru, drozdia a vlazneho mlieka si pripravime kvasok, ktory nechame vykysnut.V mise premiesame kypriaci prasok, muku a sol. Vylejeme do nej kvasok a vypracujeme. Nechame ¼ hod. stat a vypracujeme do hladka.Teraz nechame cesto vykysnut 40 min.
  2. Ked mame cesto vykysnute, rozdelime ho na tri (pripadne dve,ak chceme mat moravske kolace s tvarohom a lekvarom alebo buchty tvarohove a lekvarove) casti.Vyvalkame si ho a nakrajame na stvorceky alebo vykrojime kruzky.
  3. Zemiakove posuchy plnime plnkou zemiakovou: Uvarene zemiaky popucime z mliekom.Oprazime si slaninku,nakrajanu na male kusky a pridame ju aj s tukom do kase.Na tu zemiakovu buchtu dame pasik slaninky a syra.
  4. „Moravske kolace“ podla mojej babky ktora kupila riedky tvaroh a bol by sa jej roztiekol:Vykrojene kruzky potrieme lekvarom a rozmrvime na ne posypku z muky,masla a cukru (zmiesanych).
  5. Buchty: Tvaroh zmiesame z vanilkovymi cukrami, naplnime kruzky/stvorceky a vytvarujeme buchty.
  6. Na plechu nechame 15min. podkysnut a upecieme v rozohriatej elektrickej rure na 180°.Musime kontrolovat… A potom papame.....