Pečená ryba

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej (videorecept)

Autor receptu: sons

Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a uložíme na maslo do pekáča, ktorý sme predom vymastili trochou oleja. Na rybu položíme ďalšie kúsky masla a plátky limetky. Dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C na približne 10 - 15 minút.
  2. Zemiaky pozdĺžne nakrájame na mesiačiky, uložíme do olejom vymasteného pekáča, omastíme a dáme piecť.
  3. Zmixujeme cesnak, mladú cibuľku a zázvor a zmes opražíme na troche oleja. Pridáme rozmixovanú chilli papričku, papriky a koriander. Všetko spolu orestujeme, ochutíme kurkumou, soľou a čiernym mletým korením. Pridáme smotanu, kúsok masla a šťavu z limetky.
  4. Upečenú tresku podávame s upečenými zemiakmi, omáčkou a ozdobené pažítkou a plátkom mrkvy.