Trdelník na plechu
	        Trdelník na plechu (fotorecept)
	        Autor receptu: siuuu
	         
	        
	        Skalický trdelník celá naša rodina miluje. Ochutnala som už viacero verzií,  ale musím 
konštatovať, že originál je iba jeden - ten Skalický. V 
Skalici sme mali možnosť vidieť priamo ako sa trdelníky pečú nad žeravou pahrebou na 
trdlách. Ale tento recept som jednoducho musela 
vyskúšať (inšpirácia z internetu) a bola som milo prekvapená - už cesto bolo po 
nakysnutí úžasné - voňavé od rumu a hebké. Chuťovo sa 
koláč čiastočne približuje originálu, hneď po upečení bol výborný - voňavý, jemný. 
| 		  
				  	  
				  	20-25 porcií  | 
				  	  
				  	100 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Ja som robila ručne, ale môžete použiť robot, či pekárničku. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 - 1,5 hodiny (ja si vyhrejem rúri na 40 °C, vypnem a nechám kysnúť prikryté v rúre, pokiaľ cesto nezdvojnásobí objem).
 - Na pekáč dáme papier na pečenie, cesto a roztiahneme na celý plech. Ja som malým valčekom zľahka rozvaľkala priamo na pekáči. Necháme podkysnúť cca 10-15 minút, potrieme bielkom a posypeme posekanými vlašskými orechmi (zabudla som odfotiť), rukou ich jemne pritlačíme a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Pečieme cca 20-25 minút. 
 - Ešte horúci koláč posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Po upečení je koláčik úžasný - voňavý, vláčny a nadýchaný ... a aj prudko žravý. Štvrtinu som zjedla ešte za tepla. A aj po vychladnutí je fajnový a voňavý. Nie je to úplne originál, ale určite stojí za vyskúšanie. Určite ho bude robiť častejšie. Po upečení som zabudla odfotiť, lebo sme mali doma frmol.