Trdelník (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept dávali v TV.Je veľmi dobrý a ak ste ho nezaznamenali, odporúčam.

50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tento recept robím z polovičnej dávky,čo sa týka cesta.Ostatné ingrediencie používam v takom množstve,ako som uviedla.Je to na posypanie a prichutenie cesta. Rozrobím si kvások,nechám vykysnúť.Potom ho pridám do múky s pol litrom teplého mlieka,oleja soli ,tromi vajíčkami smotanou a balíčkom vanilkového cukru.Vypracujem cesto a nechám ho nakysnúť. Po nakysnutí ho vyváľkam asi na 3-5 mm hrubý plát,.Ten potriem rozšľahaným vajíčkom.Posypem posekanými vlašskými orechami,škoricou,kr.cukrom a vanilkou. Zmes zatlačím do cesta. Pokrájam ho na dva centimetre široké pásy a asi na 15 cm dlhé.Tie prenesiem na rebrovú pomastenú formu,na biskupský chlebík.
  2. Pečiem 15-20 minút,na 180 stupňoch.
  3. Je to pochúťka,ktorá spestrí váš sladký jedálniček.
  4. A tu už je bohatá kôpka chutných,sladkých koláčikov.Ak ich vyskúšate určite mi dáte za pravdu,že trochu sa pohrať stojí za to!