Trčiace rebrá (fotorecept)

Autor receptu: jody

Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné, čerstvé a neohlodané rebierka. A keďže mám okrem varenia rada aj slovné hračky, tak tu mám pre vás, milé osadenstvo, hádanku - čo znamená názov receptu? :-)

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kúpime taký maľučký, vyše poldruha kilový kúsoček...
  2. a pozdĺž rebier ho nakrájame na úhľadné drevorubačské porcie.
  3. Zmiešame obe papriky, koriander, cesnak, zázvor, med a pretlak (ten na fotke neborák nie je). Feferónku tam buď pridajte tiež, alebo ju na druhý deň šupnite do plechu k mäsu.
  4. Pripravený pác napatláme zo všetkých strán na rebierka a do druhého dňa necháme v chladničke odležať.
  5. Tak zo 5 cibúľ na druhý deň očistíme, nakrájame na tenké mesiačiky a vystelieme nimi omastený plech. Na ne, ako na perinku, poukladáme mäso, až teraz všetko posolíme, podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.
  6. Ako sa rebrá pečú, uvaríme zemiaky a spravíme z nich kašu.
  7. Ešte nám chýba anglická zelenina, takže na oleji speníme cesnak nakrájaný na plátky, ...
  8. ... pridáme na drobno pokrájanú zeleninu, posolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme plátkom masla.
  9. Rebrá počas pečenia polievame vypečenou šťavou. Dopekáme odokryté. Hotové sú, až sa mäso oddeľuje od kosti a keď to už s prehĺtaním slín naprázdno nevydržíme.
  10. Potom už len napraceme na tanier koľko sa naň mestí a skúsime, či sa zmestí aj do nás. Ohromnú dobrú chuť prajem. :-)