Trasenec (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnešné jedlo z tekvice Hokaido.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Tekvicu umyjeme, nakrájame na kúsky...
  3. ...potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle
  4. Pridáme celozrnnú múku...
  5. ...premiešame, pridáme olivový olej, dôkladne premiešame.
  6. Túto zmes dáme na plech, pokrytý papierom na pečenie. Zmes má byť našuchorená, v žiadnom prípade ju nestláčajte! Upečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
  7. K jedlu som robila krúpy prličky. Uvaríme ich v osolenej vode.
  8. Podávame, dcéra so zeleninovým šalátom, ja so sterilizovanou ačokčou.