Trasené rezy

Autor receptu: danda3

Určite každý z vás pozná trasenú tortu, skúsila som ju urobiť ako rezy a navrch som ešte pridala jogurtovú plnku a vznikol veľmi chutný osviežujúci zákusok.

30-40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. CESTO - Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, prešľaháme, potom pridáme žĺtka s olejom, nakoniec múku (polohrubú alebo špaldovú) + PDP + kakao, už len jemne premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť cca 15 - 20 minút.
  2. Do misky, v ktorej budeme pripravovať trasený krém, nalejeme smotany + jogurt, premiešame, potom pridáme pudingy bez varenia Olé + kompóty aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a trasieme, kým krém nezhustne. Keď som nedávala jogurt, plnka bola veľmi hustá a zle sa rozotierala.
  3. Upečené cesto otočíme, stiahneme papier a potrieme ľubovoľným džemom, ja som dala slivkovú nutelu.
  4. Natrieme pripraveným krémom. Na plnku poukladáme okrúhle piškóty.
  5. V miske si zmiešame jogurty s vanilkový cukrom ( ja mám domáci), dala som 3 lyžice, ale kľudne podľa chuti, ale netreba zabúdať, že piškóty sú sladké, takže krém by mal byť kyselkavý. Kľudne môžete použiť kyslú smotanu alebo mix - smotana + jogurt.
  6. Pomaly nalievame na piškóty a rozotrieme. Dáme do chladničky na cca 4 - 5 hodín, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.
  7. Vrch posypeme grankom.
  8. Orežeme kraje a nakrájame na kocky. Dobrú chuť.