Trasené rezy s ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Na cesto zmiešame múku
s kypriacim práškom
pridáme cukor, vanilínový cukor mlieko, olej
a vajcia. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený
a múkou vysypaný plech
(30 x 40 cm) Formu vložíme do rúry a pečieme
asi 12 minút. (Elektrická
rúra: 190°C predhriata,
teplovzdušná rúra: 170°C nepredhriata, plynová
rúra: stupeň 2 –
3 nepredhriata).
- Na
náplň vlejeme do uzatvárateľnej
nádoby s objemom
asi 3 l kompót so
šťavou, ovocie nakrájame
na menšie kúsky. Prilejeme
smotanu na šľahanie,
pridáme puding
bez varenia a smeta–
fi x. Nádobu pevne uzavrieme
vekom. Niekoľkokrát
intenzívne potrasieme
(celkom 15 – 30
sekúnd) tak, aby boli
všetky prísady dobre
premiešané. Všetko
ešte dôkladne premiešame
metličkou alebo
vareškou.
- Vychladnutý
korpus potrieme plnkou.
Šľahačku pripravíme
podľa návodu na
obale so 150 ml mlieka
a rozotrieme ju na krém.
Polevu rozpustíme podľa
návodu na obale a múčnik
ozdobíme.
- Pred
podávaním vložíme rezy
asi na 1 – 2 hodiny do
chladničky.
|