Kysnutý koláč s mrveničkou

Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou

Autor receptu: novalim

Dnes sme pre Vás pripravili tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou. Mňam! Vyskúšajte :)

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások.
  2. 500 g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu.
  3. Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť.
  4. Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla).
  5. Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.