Dressing

Toum - cesnakový krém z Libanonu (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento cesnakový krém som prvýkrát ochutnala, keď nám ho priniesli naši priatelia z Libanonu. Všetci v rodine sme si ho obľúbili.

350ml
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. To je vsetko co potrebujeme na tento chutny cesnakovy krem. Cesnakove struciky som ocistila, odmerala som si olej, vytlacila som citronovu stavu. Ja som pouzila ryzovy olej. Moze sa samozrejme pouzit hocijaky lahsi olej. Neodporuca sa pouzit olivovy olej silnej chuti.
  2. Kedze nemam kuchynsky robot, cesnak so solou som si najprv rozsekala na tomto malom mixeri.
  3. ---
  4. Posekany cesnak som si potom prelozila do vacsieho mixera v ktorom robievam smoothie (toto naozaj neviem ako povedat po slovensky, ak mi pomozete, opravim to) Dolezite je aby vsetky nadoby boli uplne suche. Nesmie tam by ani len trochu vody. Voda by nam zabranila pre dokonale zlucenie cesnaku s olejom.
  5. Olej som prilievala za staleho miesania tenkym prudom velmi pomaly.
  6. Ked som vyliala asi 1/4 oleja pridala som tiez pomaly 2 Pl citronovej stavy. Potom som pokracovala s prilievanim oleja. Po vyliati asi 1/4 oleja som zase pridala citronovu stavu.
  7. Opakovala som to potom zase vsetko, pokym som nepouzila vsetok olej a citronovu stavu.
  8. Hotovy cesnakovy krem som prelozila do poharikov. Pri miesani sa krem trochu zahrial. Treba ho dat do chladnicky schladit, ale odokryty. Keby ste ho prikryli taky teply mohla by tam vzniknut kondenzacia a krem by stratil svoju jemnu konzistenciu. Cesnakovy krem vydrzi v chladnicke par mesiacov. Je tiez vhodnym darcekom pre priatelov a znamych ktori su milovnikmi cesnaku.)
  9. Ked som zacinala robit tento cesnakovy krem, tak som ho robila v tom mensom mixeri. Teraz uz mam takyto vacsi. Tento mixer je vhodnejsi na vyrobu tohoto kremu.