Tortino s mäkkým srdcom (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Tento koláčik som prvý raz jedla pred dvanástimi rokmi v jednej reštaurácii tu v Taliansku a priznám sa, ze som dlho hľadala a skúšala veľa receptov, kým som bola spokojná s výsledkom. Pár podobných receptov som videla aj na Vareche, ja sa chcem s Vami podeliť aj o tento môj. Stačí mať doma kúsok čokolády a za pár minut máte hotovú výbornu maškrtku. Kto namieta, že musí jesť surové cesto, stačí len predĺžiť dobu pečenia, na ohromnej chuti to nič nemení. :)

6
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Roztopime si cokoladu spolu s maslom a kvapkou vody a nechame vychladnut.
  2. Najskor do cokolady primiesame vajcia, potom cukor a napokon hladku muku. Dobre vymiesame.
  3. Male formicky si vymastime a vymucime, naplnime zmesou asi do polovice.
  4. Torticky dame upiect do rury vyhriatej na 180° a pecieme asi 10 minut, su hotove, ked vidime, ze zacinaju praskat, ja ich vytahujem este skor, mame ich radi velmi na tekuto :) Kym sa pecu, pripravim si pod ne "postielku" z bielej cokolady, ktoru rozpustim s trochou mlieka, pokvapkam ribezlovym lekvarom, ktory trosku zohrejem v mikrovlnke, mozme pridat cervene ci lesne ovocie.