Tortillová pizza
Autor receptu: baska5615
Tento recept som raz dávno objavila na internete, a zapamätala som si z neho len podstatu-
miesto obyčajného pizzového korpusu použiť tortillu. A tak som sa toho nápadu chytila, a
vznikla pre mňa oveľa chutnejšia a menej kalorická sestra dobre známej pizze.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme zmes, ktorá pôjde na tortillu. Dve malé cherry paradajky zbavíme šupky sparením. Následne na to ich rozmixujeme s lyžičkou olivového oleja, štipkou soli, strúčikom cesnaku a bazalkou (môže sa tam pridať korenie/bylinka podľa vlastného výberu, ale ja mám slabosť pre bazalku). Zmesou potrieme tortillu vopred pripravenú na plechu.
- Na potrenú tortillu naukladáme zvyšné nakrájané cherry paradajky a mozarellu, dochutíme ďalšou dávkou bazalky.
- Takto pripravenú tortilu pečieme približne 10 minút pri 200° C. Po vybratí z rúry ju môžeme preložiť na polovicu, ľahšie sa bude jesť.
Dobrú chuť. :)