Tortilla s mletým mäsom pikant

Autor receptu: edith

Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala práve doma a vznikla mi chutná večera :-).

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, necháme opražiť kým nie je hnedé, pridáme na strúhané strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú chilli papričku (ja som mala väčšiu a dosť štipľavú) . Pridáme zmes korenia ( ľubovoľné , ja používam zmes čierneho korenia, jačmenného sladu, suš.cesnaku, cibule ,soli..atď... ) a dobre premiešame.
  2. Pridáme ľubovolnú zeleninu ( ja som použila pór, papriku červenú / zelenú / žltú, mrkvu, bielu reďkovku ). Množstvo zeleniny bolo zhruba toľko ako mäsa. Všetko spolu trochu opražíme, dobre premiešame a podlejeme trocha vodou (1,5 dcl +/- ) Pridáme paradajkový pretlak ( ja som dala 2 PL ) a kukuricu. Prikryté necháme podusiť asi 10 min. kým sa voda nevyparí a zostane nám hustá zmes.
  3. Ja som si naplnila špenátové tortilli, ktoré som mala práve doma a ohriala som ich na panvici, na troške olivového oleja. Naplnila som ich ešte teplou zmesou a na povrch som nadrvila ovčí syr ( keďže som ho mala nadmerné množstvo v chladničke ) , ten kto nemá rád ovčí syr môže použiť klasický eidam, prípadne parmezán a pod...