Tortička z lásky (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Neviem torty tak krásne ozdobiť, tak je len taká jednoduchá a ponúkam pre inšpiráciu aj Vám.....hmm a nielen na Valentína ;-)

35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista, pridáme šťavu z citróna, preosiatu múku (kypriaci prášok do pečiva nedávam)
  2. ...
  3. Opatrne vmiešame tuhý sneh. Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka.
  4. Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy (na spodok sa môže dať papier na pečenie, ktorý som tiež vymastila a priemer formy ktorú som použila je 20cm, výška 6cm)..je to taká mini torta ;-) A upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 35-40 minút...treba skúšať špajdlou) Korpus necháme vychladnúť.
  5. Rovnako si pripravíme aj kakaové cesto.
  6. ...
  7. Zatiaľ si pripravíme plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
  8. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  9. Vychladnuté korpusy prekrojíme.
  10. Na bledé cesto natrieme kakaovú plnku a na kakaové cesto bledú plnku a striedavo na seba ukladáme. Troška bledej plnky si necháme aj na boky torty ( ja som dala ešte pomleté lieskovce) alebo ju môžme celú poliať čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu pripravíme zo 100 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) 30g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli.
  11. V reze
  12. Prajem dobrú chuť!