Tortička s tekutým karamelom

Autor receptu: svedka

Zaziadalo sa mi mojej oblubenej :)

Suroviny

Postup

  1. Spravime si piskotove cesto,na ake sme zvyknuti.Ja som zmiesala zltky s cukrom,mukou a nakoniec som pridala sneh z bielkov.Rozdelila som si na tretiny.Do dvoch tretin som pridala kakao a jednu tretinu som nechala cistu.Tortovu formu som vystlala papierom na pecenie,naliala kakaove cesto a piekla pri teplote 180 stupnov cca 12 minut.Takisto som piekla aj blede cesto,akurat trosku kratsie,kedze je tensie .Cesta na papieri som odlozila a nechala vychladnut.
  2. Maslo som si vyslahala a pridala postupne karamelove salko.Ak nemame karamelove,den vopred si uvarime obycajne (4 hodinky,dobre ponorene).Ak nemame vobec slane maslo,dosolime stipkou soli :) Vyslahame riadne-zmes ostane tekuta-viac menej.
  3. Cokoladu nalameme do slahacky a roztopime v kastroliku.Do este teplej zmesi zapracujeme smotanu/creme fraiche.Nechame vychladnut .
  4. Takze kakaove cesto oddelime od papiera-jemne,nanieseme karamelovu zmes.Takisto oddelime biele cesto a prilozime na vrch tak,ze na okrajoch mierne pozatlacame do stran.A uz len nanesieme nasu cokoladovu zmes-ta by mala byt v takom stave,ze je este mierne tekuta,ale nie prilis,aby nezliezla dole a ja mam rada hrubu vrstvu :) krasne vytuhne v chladnicke,no problemo.A mame hotovo,som spokojna a aj pomocnika som mala.Sice neochutnal,ale aj on bol spokojny...asi mu mliecko chutilo po karamele
  5. Ak sa vam nepaci/vadi vam,ze karamel sa rozlieva,staci pridat viac masla a jemne vyslahat...alebo zohriat maslo so salkom a pridat platkovu zelatinu.Alebo staci len polovica udavaneho mnozstva.Maslo davam viac menej pre jemnu slanost a zmierni presladene salko.