Tortička, jednoduchá, lahká, svieža a bez masla (fotorecept)

Autor receptu: babygirl

nechala som sa ukecat kamoške na tortičku pre jej brata k narodeninám a takyto je výsledok :)

12
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. upečieme si klasický korpus: žltka vyšlaháme z cukrom, postupne pridáme vodu, olej, muku z práškom do pečiva, kakao a zašlaháme sneh z bielkov . nalejeme do tortovej formi do ktorej sme dali na spodok papier na pečenie. pečieme vo vyhriatej rure cca 30min na 180 stupnov.
  2. krém:tvaroh, smotanu, cukor a vanilkový cukor spolu vymiešame. uvaríme želé podla návodu ale namiesto vody použijeme štavu z ananásu. vychladnutú primiešame do krému.
  3. korpus rozrežeme na tri pláty, ak si niekto netrúfa tak može aj na dva. prvý plát položíme na podnos kde chceme mat tortu nahotovo. priložime obruč z formi aby nam držala krem pri plnení, naukladáme ananás a natrieme polovicu krému. priložíme plát ktorý bol na korpuse vrchný aby nam stredný ostal na vrch aby sme mali rovný povrch. natrieme druhú polovicu krému a priložíme tretí plat. dáme na niaky čas stuhnút do chladničky.
  4. po stuhnutí prejdeme okolo obruče nožom a opatrne ju odstránime. celú natrieme šlahačkou vyšlahanou z cukrom a fixom. a dozdobíme podla vlastnej fantazie :) ja som použila zdobenie z čokoládovími prvkami ktoré som si do predu vyrobila..... v najbližšom čase pridám fotopostup vyrobi ak by mal niekto záujem vyrobit si niečo podobné.
  5. Čokoládové ozdoby