Torta z piškótového a penového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Chcela som upiecť koláč,nakoniec je z toho torta.

50 minút
príprava
30-180 minút
na 180-90 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajca a cukor vymiešame do penista,postupne pridáme olej,mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku.Tortovu formu vyložime papierom na pečenie a boky vymastime maslom vysypeme múkou,vylejeme cesto a pečieme na 180 stupňov 30 minut.Vychladnuty korpus prekrojime na polvicu.
  2. Bielka a cukor dáme do misy,ktorú dáme nad paru a šľahame na najvyšších otačkach kým sa nám nerobí tuhý sneh ,pridáme štipku soli a citrónovú šťavu došľahame do tuha.Misu stiahneme z pary a cesto rozotrieme do pripravenej formy ,ktorú sme vystlali papierom na pečenie a vymastili maslom.Sušime na 90 stupňov 180 minút medzi tym kontrolujeme.
  3. Pripravíme plnku ,vyšľahame na najvyšších otačkach kym nezhustne podobne ,ako šľahačku.,dáme do chladničky.
  4. Piškotovy korpus prekrojeny natrieme lekvarom a plnkou preložime snehový korpus,ktorý natrieme plnkou a preložime piškotovy korpus potrety lekvarom.Zbytkom plnky potrieme vrch a boky torty a nakoniec ozdobíme ovocím podľa seba.Takto vyzerá v reze.