Torta z piškótového a penového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Chcela som upiecť koláč,nakoniec je z toho torta.
50 minút príprava |
30-180 minút na 180-90 °C |
Postup
- Vajca a cukor vymiešame do penista,postupne pridáme olej,mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku.Tortovu formu vyložime papierom na pečenie a boky vymastime maslom vysypeme múkou,vylejeme cesto a pečieme na 180 stupňov 30 minut.Vychladnuty korpus prekrojime na polvicu.
- Bielka a cukor dáme do misy,ktorú dáme nad paru a šľahame na najvyšších otačkach kým sa nám nerobí tuhý sneh ,pridáme štipku soli a citrónovú šťavu došľahame do tuha.Misu stiahneme z pary a cesto rozotrieme do pripravenej formy ,ktorú sme vystlali papierom na pečenie a vymastili maslom.Sušime na 90 stupňov 180 minút medzi tym kontrolujeme.
- Pripravíme plnku ,vyšľahame na najvyšších otačkach kym nezhustne podobne ,ako šľahačku.,dáme do chladničky.
- Piškotovy korpus prekrojeny natrieme lekvarom a plnkou preložime snehový korpus,ktorý natrieme plnkou a preložime piškotovy korpus potrety lekvarom.Zbytkom plnky potrieme vrch a boky torty a nakoniec ozdobíme ovocím podľa seba.Takto vyzerá v reze.