Torta višňovo-čokoládová
Autor receptu: valina
sviaža, chutná a rýchla
14 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- Žĺtka, cukor miešame, pridáme olej, vodu, múku, práš. do pečiva a kakao.
Vymiešame z bielkov sneh, do ktorého jemne vmiešame vymiešané žĺtka.
Pečieme pri 170 stupňov asi 45 min.
- Plnka I. višne vykôstkujeme a so šťavy s vodou a cukrom uvaríme zlatý klas. Potom do trocha vychladeného pridáme vykôstkované višne.
- Plnka II. Všetko okrem Hery a rumu miešame nad parou do zhustnutia. Potom do vychladeného vmiešame HERu a pridáme rum.
- Tortu rozkrojíme a plníme : plnka I, potom na ňu plnka II.
Ozdoba – plnka II, trubičky, strúhaná čokoláda
|