Torta Stellka

Autor receptu: boise

Keďže mi pribudlo jedno dieťa, pribudla aj jedna torta ročne, takže už sa pečeniu venujem 2x ročne. Táto je moja štvrtá v živote, pre moju hviezdičku k prvým narodeninám.

8-12
porcií
240 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Pripravíme si korpus. Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom, pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 150 stupňov. Ak chcete kakaový korpus, tak pridajte do hmoty dve lyžice kvalitného kakaa. Ešte jedna finta, aby ste zabránili "prerasteniu" korpusu cez formu, oblepte ju obyčajným kancelárskym papierom. Korpus porastie rovno po ňom a po vybratí z rúry sa sám pekne oddelí.
  2. Plnku pripravíme nasledovne: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšlaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti (ja to robím tak, že si ho narežem po okrajoch a potom ho prerežem klasickou niťou na šitie), potrieme lekvárom, vrstvou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky. Môžme odložiť do chladničky.
  3. Pripravíme si plnku pod poťah: cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu a dáme zatuhnúť do chladničky.
  4. Zatiaľ si pripravíme hmotu, poriadne ju rozmiesime a vyvaľkáme. Tortu vytiahneme z chladničky a potiahneme, ozdobíme. A potom ňou už len robíme radosť ratolestiam :)
  5. detail
  6. detail -ak niekomu pomôže pri modelovaní :)