Torta starej mamy (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept som nasla v kucharskej knihe ...Najlepsia slovenska kuchyna ...neviem sice ci je najlepsia ,ale poskytuje pohlad na povodne recepty ,ked zrejme kucharky nemali k dispozicii elektricke ani plynove rury...teplotu a dlzku pecenia odhadli dlhorocnymi skusenostami...priekopnicky kucharskeho umenia.
12 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V recepte sa uvadza :kolko vazia 4 vajcia,tolko odvazime masla,praskoveho cukru
a polohrubej muky,na hrot noza soli,za lyzicku mletej skorice ,stavu z citrona a 2 jablka.
- V hlbsej mise vymiesame maslo s praskovym cukrom do peny,po jednom pridavame zltky a dokladne vymiesame.Potom postupne zamiesame po malych davkach muku ,
do ktorej sme pridali skoricu a sol.Ocistene jablka nakrajane na male kusky a poliate citronovou stavou primiesame do cesta .... nakoniec cesto zlahcime tuhym snehom
z bielkov.
- Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou mukou vysypanej formy,vlozime do vyhriatej rury,ohen zmiernime a upecieme.
- Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.
- Tortu lubovolne ozdobime....ja som ju poliala cokoladovou polevou...
- Jednoduchy recept ...neviem preco ju nazvali torta ,ale chut jedinecna!
- Pretoze teplota ani cas pecenia v recepte udana nebola ,piekla som ako zvyknem piect ine jablkove kolace pri teplote 180stupnov C ...za 30 minut bol kolacik upeceny ;-)