Torta starej mamy (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept som nasla v kucharskej knihe ...Najlepsia slovenska kuchyna ...neviem sice ci je najlepsia ,ale poskytuje pohlad na povodne recepty ,ked zrejme kucharky nemali k dispozicii elektricke ani plynove rury...teplotu a dlzku pecenia odhadli dlhorocnymi skusenostami...priekopnicky kucharskeho umenia.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V recepte sa uvadza :kolko vazia 4 vajcia,tolko odvazime masla,praskoveho cukru a polohrubej muky,na hrot noza soli,za lyzicku mletej skorice ,stavu z citrona a 2 jablka.
  2. V hlbsej mise vymiesame maslo s praskovym cukrom do peny,po jednom pridavame zltky a dokladne vymiesame.Potom postupne zamiesame po malych davkach muku , do ktorej sme pridali skoricu a sol.Ocistene jablka nakrajane na male kusky a poliate citronovou stavou primiesame do cesta .... nakoniec cesto zlahcime tuhym snehom z bielkov.
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou mukou vysypanej formy,vlozime do vyhriatej rury,ohen zmiernime a upecieme.
  4. Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.
  5. Tortu lubovolne ozdobime....ja som ju poliala cokoladovou polevou...
  6. Jednoduchy recept ...neviem preco ju nazvali torta ,ale chut jedinecna!
  7. Pretoze teplota ani cas pecenia v recepte udana nebola ,piekla som ako zvyknem piect ine jablkove kolace pri teplote 180stupnov C ...za 30 minut bol kolacik upeceny ;-)