Torta športové auto (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Sladké športové autíčko :)))

18 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme 3 pláty (rozmery plechu sú 39 x 32 cm), takže na cesto budeme potrebovať 12 ks vajíčok. Vychladnuté pláty rozrežeme na polovicu, takže dostaneme 6 plátov dlhých 39 cm a širokých 16 cm.
  2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Spodný plát natrieme krémom...
  3. ...na krém položíme ďalší plát a tak postupujeme...
  4. ...položíme aj predposledný plát...
  5. ...plát potrieme krémom, tak ako vidíte na fotke...
  6. ...na krém položíme menší plát.
  7. Tu nájdete autá určitých modelov: http://www.the-blueprints.com/vectordrawings/ Ja som robila túto: http://www.the-blueprints.com/vectordrawings/show/7486/ferrari_458_italia_challenge Stiahla som obrázok a zväčšila som ju. Na monitor som dala papier a prekreslia som obrázky. Z tvrdého kartónu som vyrezala šablónu. Priložila som to k torte a zrezala som do požadovaného tvaru.
  8. Vykrajovačkou vyrežeme miestá na kolesá. Zrežeme aj miesto na okná.
  9. Z odrezkou som tvarovala predok auta.
  10. Celú tortu natrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu...
  12. ...uhladíme a zbytky odrežeme.
  13. Kosticou vyznačíme okná, dvere. Z hmoty vyformujeme spätné zrkadlá a prilepíme na auto.
  14. Tortu nastriekame na červeno necháme uschnúť. Okná namaľujeme štetcom na čierno. Kolesá auta vykrojíme z hrubšej hmoty a nastriekame na čierno, puklice urobíme tiež z hmoty a nastriekame striebornou farbou.
  15. Kolesá prilepíme na auto jedlým lepidlom. Svetlá tiež vymodelujeme z hmoty a prilepíme na auto. A máme hotovú tortu autíčko :)))